Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 998 8077

Milyen nyakpántot válasszak?

Milyen nyakpántot válasszak?

Eredeti vagy mintás? 

Szövet vagy neoprén?

Gyári vagy utángyártott? 

 

Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor bizonyára már te is elgondolkoztál azon, hogy a gyári nyakpánt nem a legjobb választás minden esetre.

 

De mégis mi alapján válasszak? Végigveszünk néhány szempontot, ami segíthet a döntésben!

 

Eredeti

Pro: Nem kerül pénzbe, új (és némely használt) gép vásárlása esetén szériatartozék. 

Kontra: Sok állás után, a belső bőr felülete megkeményedik. Folyamatos használat után vágja a nyakat, főleg, ha nehéz objektívvel használod.

Ajánljuk, ha:

Nem lóg rajtad sokáig a kamera. Ha pl. gyakrabban fotózol állványról vagy csak hobbi szinten veszed elő a géped időnként, nem szükséges a cserével bajlódnod.

Nem utazol gyakran „rizikós” országokba.

 

Mintás (utángyártott)

Pro: Olcsó. Nincs rajta márka vagy típusjelzés, a fényképezőgép csak közelről ismerhető fel.

Kontra: Nincs rajta párnázás. Tartós viselés esetén kényelmetlen lehet.

Ajánljuk, ha:

Igazi fesöniszta vagy! Az óriás választék anyag-, minta- és színkavalkádjában biztos jobban megtalálod a stílusodnak és az aktuálus outfitednek megfelelőt. ;)

Ha sokszor fordulsz meg olyan helyeken, ahol jobb vigyázni. A legtöbb utazási magazin kifejezetten ajánlja is, bizonyos országok esetében, hogy ha oda utazol távolítsd el a kamerád márkáját jelző pántot, hogy az esetleges atrocitásoktól előre megvédd magad. (Pl. Thaiföldön előszeretettel tépik le “motoros rablók” a gyanútlan turista válláról a márkás fényképezőgépet.)

 

 

Neoprén

Pro: Olcsó. Tartós viselés esetén is kényelmes. Nagy súly esetén kevésbé vágja a nyakat. Márkajelzéssel és anélkül is kapható.

Kontra: Mivel műanyag alapanyagú, így elég gyorsan megizzad a bőr alatta. 

Ajánljuk, ha:
Olyan munkád van, ahol gyorsan kell kapcsolni és hosszú időn keresztül van a kamera a nyakadban, pl. esküvő fotósként. 


Sokféle pánt létezik tehát, amin a fényképeződet tarthatod és a nyakpántokon kívül is ott vannak még például a váll- vagy a csuklópántok. A nyakpánt kétségtelenül a legbiztonságosabb megoldás, hiszen itt mindig olyan helyen van a géped, ahol a legkevésbé valószínű, hogy sérülés éri, emellett gyorsan elő tudod kapni, ha kell.
Akkor tudod a legpontosabban kiválasztani a hozzád illőt, ha átgondolod, te hogyan dolgozol és neked személyesen mi az, amire leginkább szükséged van.