Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 998 8077

Mire jó a fordítógyűrű?

Mire jó a fordítógyűrű?

Az OptiBEST fordítógyűrűkkel normál objektívedből "macro" objektívet varázsolhatsz, olcsón!

A fordítógyűrűk egyik fele bajonettes, másik oldaluk menetes.

Hogy melyik objektívedhez, melyik fordítógyűrű való, valójában csak a menet átmérője dönti el. 

Ha például van egy Canon 70D vázad, és egy 18-55mm-es 58mm szűrőmenetes objektíved, akkor egy Canon 58mm-es fordítógyűrűvel felteheted a gépedre fordítva az objektívet. Elsőre furcsa látvány lesz, de máris lehet kísérletezni. Amit tapasztalni fogsz: csak néhány centiméter távolságra fogsz egyáltalán látni valamit a keresőben, és az nagyobb lesz, mint amekkorában az adott objektíven keresztül láttad eddig normál használat mellett.

A gépváz szempontjából fontos a fordítógyűrű bajonett végződése, hiszen ezzel tudod rögzíteni az objektívet a fényképezőgépedre. De az objektív szempontjából csak a szűrő átmérő fontos, tehát pl. egy Canon 58mm-es fordítógyűrűvel akár egy Nikon 58mm-es objektívet is használhatsz fordítva Canon vázon. Nem a két nagy márka a lényeg, hanem, hogy csak a szűrőátmenet számít, hiszen fordítva rögzíted az obit.

FONTOS! A rekeszt csak olyan objektíveknél fogod tudni állítani, ahol van manuális rekeszállítási lehetőség (rekesz állító gyűrű). Ezért mi azt javasoljuk, hogy inkább régebbi manuális objektívet (pl.: Helios) használj!

Nálunk elérhetők fordítógyűrűk: Nikon, Canon, Sony rendszerre!