Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 998 8077

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di lll RXD (Sony E) (A071SF)

Ár:
319.887 Ft
Cikkszám: 343450
Gyártó: Tamron
Elérhetőség: Nincs készleten
Szállítási díj: 1.480 Ft
 Típus: Telezoom objektív  
- Szerkezet: 14 csoport, 18 tag 
- Szűrőmenet mérete: 67 mm 

5 ÉV GARANCIA - https://fotos-ellato.hu/tamron5ev
Menny.:db

Leírás

A Tamron elsőként készített a világon olyan ultrazoomot, amelynek fényereje f/2.8-tól indul.* Az ultranagy átfogás szinte minden helyzethez ideális, így akár a mindennapokban, akár utazáskor, sportfotózásnál és a természetben is megoldhatók vele a fotós feladatok.

A Tamron folyamatosan úttörő szerepet játszik a különleges zoomobjektívek fejlesztésében, az új 28-200mm-es f/2.8-5.6 pedig a Tamron összes tapasztalatát egy eszközbe integrálja. Ez az első* all-in-one zoom a világon, amely f/2,8 fényerőt nyújt 28 mm-es nagy látószögű állásban. A kiváló optikai teljesítmény érdekében precízen elrendezett speciális lencseelemeket tartalmaz, a képminőség így megfelel a mai digitális fényképezőgépek egyre nagyobb felbontásának. Ráadásul 117 mm-es hosszúságával és 575 grammos tömegével kiváló hordozhatóságot kínál. Egy kisméretű és könnyű tükör nélküli fényképezőgéppel használva lehetővé teszi a fotósok számára, hogy szinte mindenhol kényelmesen fotózzanak, a mindennapokban, vagy az utazások során. A Tamron 28-200 mm f/2.8-5.6 egy kényelmes és sokoldalú utazózoom, amely minden klasszikus látószöget magában foglal, pluszként pedig a f/2,8-as fényerővel tovább tágítja a lehetőségeket és magasabb képminőség elérését teszi lehetővé kevés fényes helyzetekben is. Ez az objektív új fejezetet nyit az all-in-one zoomok történetében.

** A legnagyobb rekesznyílást tekintve, a jelenleg hozzáférhető, legalább 7-szeres átfogású cserélhető all-in-one objektívek között, (2020. május: Tamron)

A világ első* f/2,8 fényerejű all-in-one zoomja a 
full-frame szenzoros tükör nélküli kamerákhoz

Új fejezet az all-in-one zoomok történetében

Különlegességnek számít az ultrazoomok között, hogy a 28 mm-es nagy látószögű állásban f/2,8 fényerő érhető el. Így kevesebb környezeti fényben is jobb minőségű képek készíthetők. 50 mm-nél f/3,5, 100 mm-nél f/4,5, 150 és 200 mm-nél f/5,6 az objektív fényereje. Ez példa nélküli a kompakt méretű az all-in-one zoomok között, és hihetetlen sokoldalúságot kínál, nagyobbat, mint ami valaha is elérhető volt.

Kis tömeg és kompakt méret a kiváló hordozhatóságért

A Tamron teljes full-frame objektívsorozatát úgy fejlesztették ki, a 28–75 mm f/2,8-as modellel kezdve, hogy ideális egyensúlyt adjon a magas képminőség és a kényelmes hordozhatóság között. A szériában egységesen 67 mm a szűrőátmérő, a kamerába integrált képstabilizátor kihasználásával pedig a kompakt méretre és a kis tömegre koncentrálhattak a fejlesztőmérnökök. A hosszúság mindössze 117 mm, a maximális átmérő 74 mm, a tömeg mindössze 575 g. Az objektív így könnyebbé teszi a felszerelést és lehetőséget ad a kényelmesebb utazásra.

Jól összeraktuk

Az objektív belsejébe 18 lencseelemet helyeztek el 14 csoportban. A speciális elemek között GM (üvegből öntött aszférikus) és hibrid aszférikus, valamint XLD (extra alacsony diszperziójú) és LD (alacsony diszperzió) lencséket találunk. Ezek pontosan úgy vannak elrendezve, hogy hatékonyan csökkentsék a kromatikus aberrációt és az egyéb leképzési hibákat, lehetővé téve a nagy felbontóképesség elérését. Eközben a BBAR (szélessávú tükröződéscsökkentő) bevonat hatékony tükröződéscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, hogy csökkentse a szellemképet és becsillanásokat, így tiszta és éles képek készülhetnek.

A kamerán belüli képkorrekciós funkciók csökkentik a torzítást és a vignettálást, hogy a képközéptől és a képsarokig egyenletesen magas lehessen a képminőség az összes zoomállásnál. A Tamron az összes technológiai tudását felhasználta ehhez az all-in-one objetkívhez, amely egy eszközként nyújt megoldást a hétköznapi elkapott pillanatoktól kezdve a komoly fotográfiáig.

Kiváló makróképesség

A 28-200 mm f/2,8-5,6 kiváló közelfotós teljesítményt nyújt az ultrazoomok között. A nagy látószögű 28 mm-es állásban a minimális tárgytávolság 0,19 méter, a maximális leképzési arány pedig 1:3,1. Az f/2,8-as rekesszel így a háttér gyönyörűen elmosódik. A makróteljesítény a tele gyújtótávnál is figyelmemre méltó: 0,8 m a közelpont és 1:3,8 az elérhető leképzési arány. A felhasználók lenyűgöző képeket készíthetnek elmosott háttérrel, és különleges kompozíciókat hozhatnak létre.

RXD léptetőmotor a rendkívül csendes élességállításért

Az AF rendszer egy olyan érzékelőt tartalmas, amely pontosan detektálja a lencse helyzetét, így az RXD motor optimális AF teljesítményt nyújthat. Ez gyors és pontos autofókuszt eredményez, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy videózás közben is a mozgó témákra koncentráljanak. A rendkívül csendes működés azért is fontos, mert így gyakorlatilag kiküszöbölhetők a zavaró hangok a felvételen. Továbbá az RXD AF-rendszer kompakt mérete hozzájárul ahhoz, hogy a teljes objektív ilyen kicsi és könnyű lehessen.

Kisméretű és kitűnő minőségű objektívek teljes családja –kifejezetten tükör nélküli kamerákhoz

A 28-200 mm-es f/2,8-5,6 zoom csak egy a Tamron számos full-frame objektívje közül, amelyeket úgy terveztek, hogy kihasználják a kompakt méretű tükör nélküli kamerák előnyeit. Így a fotósok különböző, remek kombinációkat hozhatnak létre az objektívekből. Például, ha a 28-200 mm-es f/2,8-5,6 zoomot kombinálják a 17–28 mm f2/,8-al, akkor a két lencse együttes tömege kevesebb, mint 1 kg (995 g). Ez a könnyű, és jól hordozható szet mindent lefed az ultranagy látószögtől a teléig, a 17-200 mm-es zoomtartományban. Vagy ha a Tamron fix gyújtótávolságú objektívjeit, például a 20 mm f/2,8-at vagy a 24 mm f/2,8-at tesszük mellé, akkor az együttes tömegük kevesebb, mint 800 g, így még kisebb méret és tömeg mellett is elérhetők a nagyobb látószögek. A sorozat összes objektívje 67 mm-es szűrőmenettel rendelkezik, így nincs szükség különböző méretű szűrőkre, és nem okoz problémát a különböző méretű objetktívsapkák cserélgetése sem. A drága szűrőkből (például polarizátor vagy ND stb.) így elegendő egyetlen darabot vásárolni. (67 mm-es szűrőátmérőjű objektívek full-frame tükör nélküli kamerákhoz: 28–75 mm f/2,8 Di III RXD, 17–28 mm f/2,8 Di III RXD, 20 mm/24 mm/35 mm f/2,8 Di III OSD, 70-180 mm f/2,8 Di III VXD)

Nedvességálló szerkezet, fluorbevonat és zoom rögzítő kapcsoló

A bajonettnél és más kritikus helyeken tömítések találhatók, hogy megakadályozzák a pára vagy az esőcseppek beszivárgását, biztosítva a nedvességálló konstrukciót. A frontlencse elülső felületén továbbá fluorbevonat található, amely kiváló víz- és olajtaszító tulajdonságokkal rendelkezik. A lencse felületét így könnyebben lehet tisztítani, és kevésbé érzékeny a szennyeződésekre, mint amilyenek a vízcseppek vagy a zsíros ujjlenyomatok. Így a karbantartás is sokkal könnyebbé válik. Ezen kívül a praktikus Zoom Lock kapcsoló megakadályozza a tubus nem kívánt kicsúszását szállítás közben.

Lencse felépítés:

Paraméterek

Szenzor Full-Frame
Gyújtótávolság 28-200 mm
Legtágabb rekeszérték f/2.8-5.6
Minimális tárgytávolság 0.19 m (W) / 0.8 m(T)
Maximális nagyítási arány 1:3,1 (W) / 1:3,8 (T)
Szűrőmenet mérete 67 mm
Súly 575 g
Gyártói cikkszám A071
Optikai felépítés 18 elem 14 csoportban
Látószög 75°23′-12°21′
Hossz 117mm
Szín fekete